• +372 58 366 906

Korduma kippuvad küsimused

Millist töötasapinda eelistada — graniidist, kvartsist või keraamilisest materjalist?

Kõik kolm on köögitöötasapindade puhul väga head materjalid, pidades silmas nii nende tugevust kui ka vastupidavust kriimustuste, plekkide ja kuumade esemete suhtes. Võrreldes laminaadist, puidust, roostevabast terasest, klaasist või akrüülist pindadega paistavad graniidist, kvartsist ja keraamilisest materjalist töötasapinnad silma just praktilisusega. Ent graniidi, kvartsi ja keraamiliste materjalide vahel on ka teatavad erinevused. Kui eelistate täiesti looduslikku materjali, valige graniit. Kui soovite eriti ühtlase ja puhta värvitooniga pinda (näiteks valget), valige kvarts. Kui eelistate väga õhukest ja vastupidavat pinda, tehke valik keraamiliste materjalide hulgast. Kuna kõik kolm sobivad suurepäraselt köögitöötasapinnaks, siis soovitame valida just see materjal, mis teie köögis kõige parem välja näeb.

Järgmises tabelis on toodud võrdlevalt välja graniidi, kvartsi ja keraamiliste materjalide omadused:

Tume graniit Hele graniit Kvarts Keraamika Marmor
Kõvadus (Mohsi skaala järgi) 7 7 7 8 4-6
Vastupidavus plekkide suhtes Väga hea Hea Väga hea Väga hea Madal-hea
Kriimustuskindlus Väga hea Väga hea Väga hea Suurepärane Madal
Kuumakindlus Väga hea Väga hea Hea Suurepärane Hea
Tihendamine (impregneerimine) vajalik ei jah ei ei jah
Poorsus % 0-0,2 0,2-0,5 0,01 0,01 0,3-0,5

 

Graniidist, kvartsist ja keraamilisest materjalist töötasapindade plussid ja miinused:

Graniit

  • Tumedat värvi pinnad ei määrdu kergesti
  • + Tugevus
  • Pinnale võib asetada kuumi köögiriistu
  • Lihtne puhastada
  • 100% looduslik
  • Suur esteetiline väärtus
  • Ei kriimustu tavatingimustes
  • – Heledat värvi pinnad imavad vett

Kvarts

  • Ei määrdu
  • Saadaval säravvalges ja mitmetes teistes mittelooduslikes toonides
  • + Mittepoorne
  • Kuigi standardpaksus on 30 mm, saadaval ka paksusega 12 ja 20 mm
  • Ei kriimustu tavatingimustes
  • Ei ole kuumakindlad

Keraamika

  • Ei määrdu
  • + Kuumakindel
  • + Mittepoorne
  • + Kerge

Kas marmor sobib köögitöötasapinnaks?

Kuigi Carrara marmorit kasutatakse sageli köökides, soovitame marmori kasutamist köögis siiski vältida. Marmor kriimustub ja määrdub kergesti ning on väga poorne ja vedelikke imav materjal. Marmor ei ole nii vastupidav kui graniit, kvarts või keraamilised materjalid. Ent seda kasutatakse palju vannitubade tasapindadena. Paljud kliendid eelistavad marmorit just selle kauni välimuse tõttu.

Sinu köögi pärl - köögitasapind keraamikast, looduskivist või kvartsist valmib Diapolis!

Tutvuge kõigi materjalidega